Adventsproject Dichterbij

Heb je het verlangen om kinderen mee te nemen in de waardevolle betekenis van het kerstverhaal? Dan is dit adventsproject een prachtige manier.

Klik hier voor het filmpje met uitleg over het project.

Vier weken lang komen we steeds een beetje dichterbij Jezus. Dit zie je letterlijk gebeuren met de poppetjes die iedere dag een staptegel dichter bij de stal komen. Maar ook in de Bijbelverhalen komt Jezus steeds dichterbij:

In de eerste adventsweek ontdekken we dat Jezus er voor de schepping al was. We horen dan ook voor het eerst over Gods plan om alles goed te maken. In de tweede week komt Jezus al wat dichterbij, want de profeten mogen over de Redder en Verlosser vertellen. In week 3 komen we in de tijd dat Jezus hier op aarde bij de mensen kwam. Dat is al heel dichtbij. Maar in week 4 komt het mooiste deel. Hier mogen we samen met de kinderen nadenken over Jezus’ wens om zo dichtbij te zijn dat Hij in ons hart een belangrijke plek krijgt.

Maak van het adventsproject een feestje met alle filmpjes, spelletjes, weetjes, traktaties en liedjes waar je uit kunt kiezen op het Pinterestbord ‘Dichterbij’.

Scan hier de code om op de Pinterestpagina te komen:

(https://www.pinterest.com/geefmaardoor/adventsproject-21-dichterbij/)

Hier kun je de uitleg en de downloads van de stap-tegels vinden.

Klik hier voor het hele leesrooster.

Hier vind je week 1 – 28 november; Het plan van God

Hier vind je week 2 – 5 december; Gods plan komt dichterbij. Hoop voor de mensen!

Hier vind je week 3 – 12 december; Immanuel, Jezus heel dichtbij!

Hier vind je week 4 – 19 december; Jezus nóg dichterbij