Thuis op avontuur met Mozes – escaperoom afsluiting

Escaperoom ‘Van Mozes naar Jezus’

Je hebt nu 3 dagen lang iets gehoord of gezien uit het verhaal van Mozes. Wat geweldig dat onze Grote God nog steeds dezelfde is als de God van Mozes. Ook wij mogen weten dat God altijd bij ons is! Dezelfde God die een pad door de Rode Zee maakte en het volk iedere dag, tijdens de hele lange woestijnreis van eten voorzag.

Maar wist je dat Mozes ook een beeld is van Jezus? We willen op dag 4 afsluiten met het evangelie. Er is niks waardevoller dan het prachtige cadeau van God voor ons: Jezus! Je ontdekt hier meer over in de escaperoom.

Ouders, jullie zullen een paar kleine voorbereidingen moeten doen om de kinderen van start te laten gaan. Wanneer je stap voor stap de uitleg volgt komt het helemaal goed!

Let op: er is een escaperoom voor kinderen uit groep 1-4 en een voor kinderen uit groep 5-8. Je kunt er ook voor kiezen om de escaperoom voor de bovenbouw klaar te maken en de kinderen een beetje te helpen wanneer het moeilijk wordt.

Succes er mee!

  1. Print alle bijlagen uit. Kies voor onder- of bovenbouw
  2. Doe de brief (blz.1) in een mooie envelop. Plak het nog niet dicht, want er komt nog een puzzelstukje bij in. Leg de envelop duidelijk zichtbaar op tafel.
  3. Knip de kaart (blz.2) uit. Vouw en plak de tekst op de achterkant van de kaart. Knip nu over de rode lijnen. Zo maak je van de kaart een puzzel. Stop 1 puzzelstukje in de envelop met de brief. De andere puzzelstukjes verstop je in de woonkamer.
  4. De poster van blz. 3 hang je ergens op in de kamer of op een prikbord. Of je maakt er een mooi schilderijtje van.
  5. Knip de cijfers los van blz. 4. Zoek 8 boeken en plak op elke rug van een boek 1 cijfer. Zet vervolgens de boeken in de kast of leg ze ergens onopvallend neer.
  6. Verstop blz. 5 (met het doolhof) ergens in boek 12. Het is leuk dat boek 12 niet bovenop ligt (zie vorige stap).
  7. Blz 6 mag je tussen een stapel borden verstoppen. Misschien zo dat je het een heel klein beetje kunt zien.
  8. Blz. 7 stop je in een mooi kistje of koffertje. Helemaal leuk wanneer het op slot kan! Jij als ouders bent de bewaker van de kist. Wanneer de kinderen je de juiste code (479) geven maak je de kist open en ontvangen ze de inhoud. Het is erg leuk om er ook iets lekkers bij in te stoppen 😉 Neem de tijd voor deze laatste opdracht. Het is een prachtige kans om met je kinderen in gesprek te gaan over het evangelie. De laatste vraag maakt het voor de kinderen heel persoonlijk.