Thuiskerk

Kun je om wat voor reden dan ook niet naar de kerk maar wil je toch thuis tijd besteden aan de waardevolle lessen uit Gods Woord? Dan is ‘Thuiskerk’ een manier waarbij je je kinderen optimaal kunt betrekken bij gezinstijd met God de Vader.

Geloofsopvoeding is in de eerste instantie een taak van de ouders. Nu snap ik best dat  gezinnen het druk hebben en het soms erg lastig is om bewust tijd vrij te maken voor geloofsopvoeding. Het ontbreekt ouders vaak aan tijd, ideeën en inspiratie. Juist bij deze dingen hoopt ‘Geefmaardoor’ veel ouders te kunnen helpen!

Wat is ‘Thuiskerk’?

Thuiskerk voorkant

Een concept die je kunt toepassen binnen alle gezinnen met kinderen van 0 jaar t/m de tienerleeftijd. De opbouw bestaat uit onderdelen van de ‘Thuiskerk’ d.m.v. vlaggetjes die je aan een lijn kunt hangen (klik voor de vlaggetjes op de afbeelding). Je kunt als gezin (de kinderen kunnen dit ook zélf) kiezen welke onderdelen je wilt gaan gebruiken voor je ‘Thuiskerk’. Voor gezinnen met jonge kinderen kun je kiezen voor 3 of 4 onderdelen. Zijn je kinderen erg enthousiast of al wat ouder, dan kun je de slinger langer maken.Ideeen thuiskerk voorkant

Per onderdeel vind je 6 ideeën die je kunnen helpen bij het bedenken van een inhoud. Dit scheelt veel voorbereidingstijd waardoor je ‘Thuiskerk’ makkelijker kunt vormgeven.  Zelfs als je een keer helemaal geen tijd hebt om iets voor te bereiden kun je aan de hand van de slinger een spontane ‘Thuiskerk’ vieren waarbij je ter plekke samen met de kinderen bedenkt wat jullie als gezin leuk vinden. 

Klik hier voor de ideeën rondom het thema ‘Met elkaar bidden’.

Klik hier voor de ideeën rondom het thema ‘Zingen en God prijzen’.

Klik hier voor de ideeën rondom het thema ‘Bijbel lezen’.

Klik hier voor de ideeën rondom het thema ‘Iets lekkers’.

Klik hier voor de ideeën rondom het thema ‘Filmpje’.

Klik hier voor de ideeën rondom het thema ‘In gesprek’.

Klik hier voor de ideeën rondom het thema ‘Knutselen en sport & spel’.

Klik hier voor een leeg schema voor je eigen ideeën.

Thuiskerk kun je houden op een moment dat het jullie uitkomt als gezin. Het hoeft natuurlijk niet perse op zondagochtend te zijn. Het is ook heel waardevol wanneer de oudere kinderen samen met hun ouders naar een online dienst kijken. Thuiskerk is echt op het niveau van de kinderen. De online dienst is vaak meer gericht op de volwassenen en tieners. Je hoeft niet te kiezen…

Kortom, Thuiskerk is:

Afwisselend, passend bij je gezin, speels en het grootste voordeel: door de eigen inbreng van de kinderen heb je de kinderen extra gemotiveerd!

Bid voordat je bezig gaat met het voorbereiden van een ‘Thuiskerk’ om Gods leiding. God wil niets liever dan verbindend werken binnen gezinnen en zal zeker in jullie midden aanwezig zijn. Gods zegen toegewenst!